Управляващата коалиция се управлява през мобилните телефони. Това каза служебният премиер в

...
Управляващата коалиция се управлява през мобилните телефони.
Това каза служебният премиер в
Коментари Харесай

Стефан Янев: Коалицията се управлява през мобилните телефони

" Управляващата коалиция се ръководи през мобилните телефони ".

Това каза служебният министър председател в интервала май-декември 2021 г. Стефан Янев , някогашен министър на защитата в кабинета на Кирил Петков, предаде БНР.

Той акцентира, че в самата коалиция механизмите за взаимоотношение не работят.

Според някогашният длъжностен премиер изгонването на посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова е последна мярка:

" Никой дипломат няма право да се меси във вътрешните работи на една страна. Въпросът е на преценка дали с изявления и с дейности посланикът се намесва във вътрешните работи, или това е прочувствена оценка на някого. В случая приказваме за една емоционалност в държанието и фриволност на съответния вицепремиер (Асен Василев - б.р.), който е споделил това. Тази композиция на емоционалност и фриволност не е по никакъв начин добре в държанието на общественик ".

Той предвижда, че след вероятно изпъждане на съветската посланичка двустранните връзки сред България и Русия значително ще се влошат.

По думите на Янев  с приемането на Плана за възобновяване се дава зелена светлина да се харчат парите, планувани в него:

" Дали ще потекат реки от мед и масло - това не е точният въпрос, защото това финансиране надалеч не е обезпечено въз основата на показания план, както е сега ".

Стефан Янев  обяви, че споделя подозренията, зародили с компанията " Джемкорп ", която предлага " плана с така наречен батериен парк ". По думите му има и спомагателна информация, която удостоверява упоменатите обстоятелства, пораждащи подозрения:

" Ако се потвърдят публично, най-вероятно ще бъде спряно финансирането от Европейска комисия за този план ", предвижда той.

" За позицията на премиера Кирил Петков за РСМ показва непознаване на проблема - непознаване на историческата част и недоумение на вероятността, която стои оттук насетне. Бързането е под външно влияние, което не е в националния ни интерес ", разяснява някогашният длъжностен министър председател.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР